Delft fajancer på Nationalmuseet – Bind II

248,00DKK

Denne bog er del II af en samlet analyse af hollandske fajancer, som beskriver de hollandske værksteders produktion og eksport veje. Beskrivelsen omfatter alle 316 fajancer, som er i Nationalmuseets besiddelse på Frilandsmuseet, Kommandørgården på Rømø såvel som i magasiner og udstillinger.

Museets samling af hollandske fajancer er interessant, da den indeholder mange hverdagsfajancer, indsamlet fra forskellige steder i landet.

En entydig værksteds tilskrivninger er foretaget, hvor dette har været muligt. Hver enkelt fajance er undersøgt og dokumenteret hvad angår produktionsværksted, årstal, ejer og/eller maler samt i hvilken stilart, den er dekoreret.

Det er dokumenteret i hvilke kvartiler, hvorfra der er på vist fajancer. Bagerst i bogen er gengivet alle de påviste signaturer på museets fajancer med beskrivelse af det pågældende værksted og ejer data. På et moderne kort over Delft er anført de værksteder, som er repræsenteret på Museet. Til sidst English Summary, en uddybende litteratur og referenceliste samt en Delft profil liste.

ISBN: 978-87-92571-18-2

Kategori: