Flydende Kyster

250,00DKK

Fotopoetisk bog med sort/hvide landskabsfotografier og lyriske tekststykker.

Bogen tager fotografisk udgangspunkt i de danske landskaber og den fællesmenneskelige livshistorie. I det forståelsesrum og det fællessprog som landskabet og naturen rummer, hvis vi er lydhøre. Dér hvor der faktisk findes et sprog for alt det, vi nogle gange ikke har ord for, og hvor vi kan møde hinanden i menneskelig spejling.

”Jeg er ikke en fotograf, der tager mange billeder. Jeg fotograferer alene på følelsen. På det dybe sug i kroppen når de ydre og indre landskaber mødes, skaber forløsning i krop og sind. Mine korte lyriske tekster er en nødvendig følelsesmæssig opsummering for at jeg kan forstå ”hvad skete der lige dér”. De er en måde, i filtreret og renset tilsand, at finde mening i mine oplevelser.

Bogen har tekstbidrag af henholdsvis journalist Vibeke Kruse, mag.art. Nina Damsgaard og provst Dorte Volck Paulsen, der underbygger det personlige, kunstneriske og landskabsmæssige rum, som bogen repræsenterer.

“Landskabsbilleder er ”set gennem et temperament” og er således sindbilleder, der spejler deres ophavsmands sind. De er ”sjælens spejl”, som portrætterer deres skaber og lader sig aflæse gennem billedernes spejl. Britta Egebjerg udtrykker sig ikke i malerkunst, men benytter sig af fotografiet som medie. Alligevel er slægtskabet med landskabsmalerne tæt”…
Nina Damsgaard, mag.art. og forhenværende leder af Vejle Kunstmuseum / Uddrag af tekst i bogen

“Det kræver mod at vise sin følsomhed og kompromisløst stille skarpt på verden, når den er mest rå og grå og langt fra den polerede guldalderpænhed. Det tør Britta Egebjerg, som rækker ud mod os med sine æstetisk meget enkle billeder. Billeder hvor fraværets fylde ofte får rum og giver plads til beskueren at træde ind… Hun arbejder i et umiskendeligt personligt udtryk, der rammer dybt ind i fællesmenneskelig væren og erindringsresonans”…
Vibeke Kruse, journalist / Fra tekst i “Flydende kyster”

84 sider
Rigt illustreret

ISBN: 978-87-92571-31-1

 

Kategori: